Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczona ryba na ostro

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety z morszczuka natnij płytko nożem w odstępach 2 cm, czynność tę powtórz także z drugiej strony. 
    2. Rybę zamarynuj w winie, soku z limonki oraz sosie sojowym i odstaw w chłodne miejsce na 30 min. 
    3. Po upływie tego czasu filety natrzyj imbirem, pastą Tom Yum, cukrem trzcinowym i pieprzem.
    4. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym, posyp pędami bambusa, dymką oraz chili. Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekaj 25 min.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos