Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Złote filety z ryżem pomidorowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Morszczuka dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posyp czosnkiem, zalej mlekiem i odstaw do zamarynowania na czas przygotowania ryżu. W ganku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj pomidory i paprykę, dopraw solą, zamieszaj i duś pod przykryciem przez około 5 minut.
    2. Dodaj ryż, dobrze wymieszaj i podlej 500 ml wrzątku. W razie potrzeby dopraw solą, zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez ok. 15 minut, aż ryż będzie ugotowany. W międzyczasie na szerokiej patelni rozgrzej olej.
    3. Filety dokładnie odsącz z marynaty, obtocz je w mące, a zaraz potem zanurz w roztrzepanym jajku. Smaż na gorącym oleju na złoto z obydwu stron. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z ryżem i cząstkami cytryny. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów