Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mule w pomidorach

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mule wyłóż na durszlak, posegreguj wyrzucając sztuki z otwartą lub ukruszoną skorupką (wszystkie muszą być szczelnie zamknięte). Umyj dokładnie pod bieżącą wodą używając ostrej gąbki lub szczoteczki. ( Czas trwania 5-10 min )
    2. Do dużego garnka wlej oliwę, dodaj masło oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz poszatkowaną cebulę. Zeszklij, uważając by nie zbrązowiały. Wlej sos pomidorowy, przypraw do smaku i wrzuć mule. Przykryj i gotuj do momentu, aż wszystkie mule się otworzą (około 3 minut), co jakiś czas potrząsając garnkiem. (Czas trwania 5-10min )
    3. Podawaj od razu, posypane posiekaną natką pietruszki i najlepiej ze świeżą bagietką. (Czas trwania 5 min )

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów