Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mule wyłóż na durszlak, posegreguj wyrzucając sztuki z otwartą lub ukruszoną skorupką (wszystkie muszą być szczelnie zamknięte). Umyj dokładnie pod bieżącą wodą używając ostrej gąbki lub szczoteczki. ( Czas trwania 5-10 min )
- Do dużego garnka wlej oliwę, dodaj masło oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz poszatkowaną cebulę. Zeszklij, uważając by nie zbrązowiały. Wlej sos pomidorowy, przypraw do smaku i wrzuć mule. Przykryj i gotuj do momentu, aż wszystkie mule się otworzą (około 3 minut), co jakiś czas potrząsając garnkiem. (Czas trwania 5-10min )
- Podawaj od razu, posypane posiekaną natką pietruszki i najlepiej ze świeżą bagietką. (Czas trwania 5 min )
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5