Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Spaghetti z małżami i morszczukiem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Małże znane u nas jako mule lub omułki, we Włoszech nazywane są cozze. Najczęściej przyrządza się je z białym winem, czosnkiem i pietruszką, jednak podobnie, jak i inne owoce morza świetnie nadają się do marynowania. Skropione sokiem z cytryny sprawdzą się jako antipasto.

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj morszczuka i małże odsączone z zalewy. Smaż przez 10 minut, dodaj pomidorki. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami z opakowania, odcedź i przełóż na patelnię.
  2. Dodaj pesto, masło, odrobinę oliwy, wymieszaj. Podawaj posypany pietruszką.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz