Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Spaghetti z małżami i morszczukiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Małże znane u nas jako mule lub omułki, we Włoszech nazywane są cozze. Najczęściej przyrządza się je z białym winem, czosnkiem i pietruszką, jednak podobnie, jak i inne owoce morza świetnie nadają się do marynowania. Skropione sokiem z cytryny sprawdzą się jako antipasto.

    1. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj morszczuka i małże odsączone z zalewy. Smaż przez 10 minut, dodaj pomidorki. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami z opakowania, odcedź i przełóż na patelnię.
    2. Dodaj pesto, masło, odrobinę oliwy, wymieszaj. Podawaj posypany pietruszką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos