Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sałatka z ośmiornicy, ziemniaków i oliwek

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużego garnka nalej ok. 2,5 litra wody. Wrzuć do niej cebulę, marchewkę, seler naciowy, liście laurowe, wlej wino i zagotuj. Kiedy zacznie wrzeć, dodaj ośmiornicę. Przykryj pokrywką i gotuj ok. 30 min na małym ogniu. Następnie dodaj ziemniaki, gotuj kolejne 15 min.
  2. Ugotowane ziemniaki ostudź, obierz i pokrój w dużą kostkę. Ośmiornicę pokrój: odetnij macki i pokrój je w duże kawałki, głowę pokrój w dużą kostkę, usuwając wcześniej twardy dziób. W dużej misce wymieszaj pokrojoną ośmiornicę, ziemniaki, oliwki i suszone pomidory.
  3. Przygotuj sos do sałatki: połącz pietruszkę, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj i polej sałatkę.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz