Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z ośmiornicy, ziemniaków i oliwek

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do dużego garnka nalej ok. 2,5 litra wody. Wrzuć do niej cebulę, marchewkę, seler naciowy, liście laurowe, wlej wino i zagotuj. Kiedy zacznie wrzeć, dodaj ośmiornicę. Przykryj pokrywką i gotuj ok. 30 min na małym ogniu. Następnie dodaj ziemniaki, gotuj kolejne 15 min.
    2. Ugotowane ziemniaki ostudź, obierz i pokrój w dużą kostkę. Ośmiornicę pokrój: odetnij macki i pokrój je w duże kawałki, głowę pokrój w dużą kostkę, usuwając wcześniej twardy dziób. W dużej misce wymieszaj pokrojoną ośmiornicę, ziemniaki, oliwki i suszone pomidory.
    3. Przygotuj sos do sałatki: połącz pietruszkę, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj i polej sałatkę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów