Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szaszłyki z łososia z salsa pomidorową i sałatką makaronową

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia i cukinię pokrój w kostkę. Na długie wykałaczki nadziewaj naprzemiennie rybę, kawałki cukinii i pomidorki. Skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem. Usmaż na grillu lub patelni, aż składniki lekko się zarumienią.
  2. Z pomidorów wytnij gniazda nasienne. Pokrój wraz z ogórkiem i cebulą na bardzo małą kostkę. Wymieszaj z bazylią, rozdrobnionym czosnkiem, oliwą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  3. Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź, przelej zimną wodą. Wymieszaj z oliwą, natką pietruszki i skórką cytrynową. Przypraw do smaku. Podawaj na zimno jako dodatek do ryby.

Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz