Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ryż jaśminowy smażony z ośmiornicą i warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu, po czym przełóż do miski. Ośmiornicę gotuj 50 min w wodzie z solą i octem, następnie odcedź ją i pokrój w plasterki. Marchewkę podgotuj w wodzie.
    2. W woku lub innej szerokiej patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj imbir i roztrzepane jajka. Smaż mieszając, aż jajka się zetną. Następnie dodaj marchewkę i kapustę pekińską, a także partiami ugotowany ryż oraz ośmiornicę. Cały czas energicznie mieszaj.
    3. Danie dopraw sosem sojowym, pieprzem i zapiekaną cebulką. Pod koniec smażenia dodaj kiełki fasoli i pędy bambusa. Potrawę przełóż do miski, udekoruj dymką. Pastę Sambal Oelek podaj w osobnej miseczce.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów