Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Muffiny czekoladowe

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W misce połącz suche składniki: mąkę, proszek, kakao, sodę, cukier i cukier waniliowy, dodaj szczyptę soli. W drugiej wymieszaj rozkłócone jajka, olej i maślankę.
  2. Mokre składniki wymieszaj dokładnie z suchymi, dobrze wymieszaj widelcem lub ubij mikserem na wolnych obrotach.
  3. Urządzenie do wypieku muffinów rozgrzej (zielona kontrolka), przełóż masę do ok. ¾ wysokości, piecz przez ok. 6 minut, wyjmij delikatnie na kratkę i dokładnie wystudź przed dekorowaniem. Powtórz czynność z pozostałą masą.
  4. Śmietankę ubij. Osobno ubij serek z cukrem pudrem, wymieszaj ze śmietaną dodając kilka kropli barwnika. Krem do dekoracji schłodź w lodówce.  Kiedy babeczki dobrze ostygną, udekoruj je kremem i posypką. 

Składniki na ok. 30 szt

Krem: 

  •     200 g serka kremowego naturalny 
  •     150 g cukru pudru
  •     250 ml śmietanki 30%
  •     barwnik spożywczy kilka kropli w ulubionym kolorze
  •     posypka np. czekoladowa

Rada: podziel masę z serka na kilka części i przygotuj różne kolory kremu.​

Link do filmu

Przepis polecany przez miesięcznik Moje Smaki Życia

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz