Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Muffiny czekoladowe

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W misce połącz suche składniki: mąkę, proszek, kakao, sodę, cukier i cukier waniliowy, dodaj szczyptę soli. W drugiej wymieszaj rozkłócone jajka, olej i maślankę.
    2. Mokre składniki wymieszaj dokładnie z suchymi, dobrze wymieszaj widelcem lub ubij mikserem na wolnych obrotach.
    3. Urządzenie do wypieku muffinów rozgrzej (zielona kontrolka), przełóż masę do ok. ¾ wysokości, piecz przez ok. 6 minut, wyjmij delikatnie na kratkę i dokładnie wystudź przed dekorowaniem. Powtórz czynność z pozostałą masą.
    4. Śmietankę ubij. Osobno ubij serek z cukrem pudrem, wymieszaj ze śmietaną dodając kilka kropli barwnika. Krem do dekoracji schłodź w lodówce.  Kiedy babeczki dobrze ostygną, udekoruj je kremem i posypką. 

    Składniki na ok. 30 szt

    Krem: 

    •     200 g serka kremowego naturalny 
    •     150 g cukru pudru
    •     250 ml śmietanki 30%
    •     barwnik spożywczy kilka kropli w ulubionym kolorze
    •     posypka np. czekoladowa

    Rada: podziel masę z serka na kilka części i przygotuj różne kolory kremu.​

    Link do filmu

    Przepis polecany przez miesięcznik Moje Smaki Życia

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos