Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kofty z kuskusem, migdałami i rodzynkami z sałatą ze śmietaną

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wszystkie składniki kofty wymieszaj ze sobą i dokładnie wyrób rękoma. Uformuj wałeczki i nadziewaj na patyczki, dokładnie dociśnij aby nie spadły.
  2. Piecz około 20 min na papierze do pieczenia. Migdały upraż na suchej, dobrze rozgrzanej patelni przez 2 min, aż staną się rumiane. Wymieszaj w misce kuskus z rodzynkami i migdałami, zalej wrzącym wywarem. Przykryj folią aluminiową, na 10 min. Po tym czasie, spulchnij widelcem.Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Śmietanę dopraw cukrem, solą i pieprzem.
  3. Na każdy talerz ułóż porcje sałaty, połóż kleks śmietany, posyp szczypiorkiem. Tak samo postępuj z pomidorem.

Porcja dla 4 osób

Składniki

Kuskus:

  •  200 g kuskusu
  •  300 ml wywaru warzywnego
  •  20 g pokruszonych migdałów
  •  30 g rodzynek

Salata:

  •  1 główka sałaty masłowej lub 3 pomidory pokrojone w plastry
  •  1 szczypiorek, posiekany
  •  100 ml kwaśnej śmietany 12% 
  •  szczypta cukru
  •  sól, pieprz

 

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował¸ Jakub Kuroń

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz