Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kofty z kuskusem, migdałami i rodzynkami z sałatą ze śmietaną

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wszystkie składniki kofty wymieszaj ze sobą i dokładnie wyrób rękoma. Uformuj wałeczki i nadziewaj na patyczki, dokładnie dociśnij aby nie spadły.
    2. Piecz około 20 min na papierze do pieczenia. Migdały upraż na suchej, dobrze rozgrzanej patelni przez 2 min, aż staną się rumiane. Wymieszaj w misce kuskus z rodzynkami i migdałami, zalej wrzącym wywarem. Przykryj folią aluminiową, na 10 min. Po tym czasie, spulchnij widelcem.Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Śmietanę dopraw cukrem, solą i pieprzem.
    3. Na każdy talerz ułóż porcje sałaty, połóż kleks śmietany, posyp szczypiorkiem. Tak samo postępuj z pomidorem.

    Porcja dla 4 osób

    Składniki

    Kuskus:

    •  200 g kuskusu
    •  300 ml wywaru warzywnego
    •  20 g pokruszonych migdałów
    •  30 g rodzynek

    Salata:

    •  1 główka sałaty masłowej lub 3 pomidory pokrojone w plastry
    •  1 szczypiorek, posiekany
    •  100 ml kwaśnej śmietany 12% 
    •  szczypta cukru
    •  sól, pieprz

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował¸ Jakub Kuroń

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów