Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łopatka wieprzowa faszerowana szpinakiem i jabłkiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Migdały zalej wrzątkiem, po kilku minutach zdejmij skórkę i posiekaj niezbyt dokładnie. Na patelni rozgrzej połowę oliwy i masło. Wsyp cebulę i zeszklij przez 3 min. Po tym czasie dodaj połowę czosnku, a po minucie szpinak. Smaż ok. 2 min, następnie dodaj jabłko, migdały oraz natkę pietruszki. Po kolejnych 2 min całość dopraw cukrem i pieprzem. Farsz odstaw do przestygnięcia i wymieszaj z pokruszonym serem typu feta.
    2. Piekarnik rozgrzej do 210°C. Łopatkę natnij wzdłuż na pół, trzymając nóż równolegle do deski, ale nie do końca. Powstanie kieszeń, którą wypełnij farszem. Mięso natrzyj oliwą, pozostałym czosnkiem, majerankiem oraz szczodrze solą i pieprzem.
    3. Łopatkę można związać sznurkiem, wstawić do piekarnika na 20 min, po tym czasie zmniejsz na 160°C i piecz jeszcze 40 min. Lub po 20 min w 210°C, zawinąć w folię aluminiową i piec jeszcze 50 min.

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów  Biedronki przygotował Jakub Kuroń

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów