Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gulasz z szynki z pieczoną papryką i jarmużem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Paprykę skrop oliwą, dopraw solą, pieprzem, zawiń w folię aluminiową i piecz przez 30 min. Następnie odstaw, aż przestygnie, obierz ze skórki i porwij na spore kawałki.
    2. W garnku rozgrzej połowę oliwy, dodaj cebulę. Kiedy się zeszkli, wrzuć mięso i liść laurowy. Smaż około 5 min, aż mięso się lekko zrumieni. Po tym czasie dopraw solą, pieprzem i podlej 500 ml wody. Duś pod przykryciem, na małym ogniu.
    3. Na patelni rozgrzej pozostałą oliwęi podsmaż cukinię, aż stanie się złota – około 3-4 min. Kiedy szynka lekko zmięknie, po około 30 min, wrzuć paprykę, fasolę szparagową, jarmuż, podsmażoną cukinię oraz czosnek. Duś jeszcze 20 min. Na koniec dopraw rozmarynem, soląi pieprzem. Jeżeli gulasz jest za rzadki, rozpuść mąkę pszenną w wodzie i zagęść nią sos.

    Porcja dla 4 osób

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałJakub Kuroń 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów