Łosoś z pesto w cieście francuskim - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś z pesto w cieście francuskim

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj pesto: uprażone na suchej patelni płatki migdałowe zmiksuj (lub rozetrzyj w moździerzu) wraz z listkami bazylii, czosnkiem, serem i oliwą na dość gładką pastę. Posól do smaku.
  2. Na dużym kawałku ciasta francuskiego ułóż łososia i rozłóż na nim warstwę pesto. Zawiń ciasto, złączając brzegi, posmaruj roztrzepanym jajkiem i ozdób delikatnym wzorkiem.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok.20 min, aż wierzch ciasta ładnie się zarumieni.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów