Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś z pesto w cieście francuskim

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj pesto: uprażone na suchej patelni płatki migdałowe zmiksuj (lub rozetrzyj w moździerzu) wraz z listkami bazylii, czosnkiem, serem i oliwą na dość gładką pastę. Posól do smaku.
  2. Na dużym kawałku ciasta francuskiego ułóż łososia i rozłóż na nim warstwę pesto. Zawiń ciasto, złączając brzegi, posmaruj roztrzepanym jajkiem i ozdób delikatnym wzorkiem.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok.20 min, aż wierzch ciasta ładnie się zarumieni.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz