Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś z pesto w cieście francuskim

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przygotuj pesto: uprażone na suchej patelni płatki migdałowe zmiksuj (lub rozetrzyj w moździerzu) wraz z listkami bazylii, czosnkiem, serem i oliwą na dość gładką pastę. Posól do smaku.
    2. Na dużym kawałku ciasta francuskiego ułóż łososia i rozłóż na nim warstwę pesto. Zawiń ciasto, złączając brzegi, posmaruj roztrzepanym jajkiem i ozdób delikatnym wzorkiem.
    3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok.20 min, aż wierzch ciasta ładnie się zarumieni.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów