Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Risotto z mulami i krewetkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj ryż, smaż, aż stanie się szklisty.
    2. Wlej wino, gotuj przez 2 minuty na małym ogniu. Dolewaj partiami gorący bulion, co jakiś czas mieszaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Ryż ma być miękki, ale nie rozgotowany. 
    3. Na wierzchu dania rozłóż mule i rozmrożone krewetki. 
    4. Przykryj pokrywką i gotuj ok. 5 min. Wierzch posyp natką, podawaj od razu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów