Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Gratin z mięsem mielonym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Odkrój 1/3 masła i rozpuść na patelni. Dodaj pora i czosnek, a po 2 min mięso. Po zrumienieniu dodaj ostrą paprykę oraz przecier. Dopraw solą i duś 5 min. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Wypłucz w zimnej wodzie. Odsącz i osusz ręcznikiem. Umieść ziemniaki w garnku i zalej mlekiem ze śmietaną. Dodaj sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min na małym ogniu.
  3. Nasmaruj naczynie żaroodporne masłem. Wyłóż połowę ziemniaków. Dodaj połowę sera. Wyłóżwarstwę mięsa. Umieść drugą połowę ziemniaków i przykryj serem. Piecz przez godzinę.

Porcja dla 4 osób

 

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz