Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gratin z mięsem mielonym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Odkrój 1/3 masła i rozpuść na patelni. Dodaj pora i czosnek, a po 2 min mięso. Po zrumienieniu dodaj ostrą paprykę oraz przecier. Dopraw solą i duś 5 min. Odstaw do ostygnięcia.
    2. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Wypłucz w zimnej wodzie. Odsącz i osusz ręcznikiem. Umieść ziemniaki w garnku i zalej mlekiem ze śmietaną. Dodaj sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min na małym ogniu.
    3. Nasmaruj naczynie żaroodporne masłem. Wyłóż połowę ziemniaków. Dodaj połowę sera. Wyłóżwarstwę mięsa. Umieść drugą połowę ziemniaków i przykryj serem. Piecz przez godzinę.

    Porcja dla 4 osób

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy