Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tortilla z mięsem i warzywami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. Łopatkę pokrój w cienkie paski, dopraw solą i ostrą papryką. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju do uzyskania rumianego koloru, ok. 7-8 min.
  2. Wrzuć posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w piórka. Smaż dodatkowe 5 min, a następnie dodaj pokrojone w ósemki, pomidory. Smaż kolejne 3 min, pod koniec dodaj kukurydzę i dopraw całość solą oraz pieprzem. Farsz odstaw do przestygnięcia.
  3. Przygotuj sos: wszystkie składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Na tortille układaj porcję ryżu, następnie mięso z warzywami, a na górę sałatę lodową. Zwiń w rulon lub w kieszonkę. Zapiekaj w piecu w 200°C aż będą rumiane, ok. 8 min. Podawaj z sosem.

          ​Porcja dla 6 osób.

Sos:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki wyciśniętego czosnku
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • wyciśnięty sok z cytryny i starta skórka z połowy cytryny
  • sól, pieprz 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz