Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tortilla z mięsem i warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. Łopatkę pokrój w cienkie paski, dopraw solą i ostrą papryką. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju do uzyskania rumianego koloru, ok. 7-8 min.
    2. Wrzuć posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w piórka. Smaż dodatkowe 5 min, a następnie dodaj pokrojone w ósemki, pomidory. Smaż kolejne 3 min, pod koniec dodaj kukurydzę i dopraw całość solą oraz pieprzem. Farsz odstaw do przestygnięcia.
    3. Przygotuj sos: wszystkie składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Na tortille układaj porcję ryżu, następnie mięso z warzywami, a na górę sałatę lodową. Zwiń w rulon lub w kieszonkę. Zapiekaj w piecu w 200°C aż będą rumiane, ok. 8 min. Podawaj z sosem.

              ​Porcja dla 6 osób.

    Sos:

    • 200 ml jogurtu naturalnego
    • 3 ząbki wyciśniętego czosnku
    • pęczek posiekanej natki pietruszki
    • wyciśnięty sok z cytryny i starta skórka z połowy cytryny
    • sól, pieprz 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy