Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Schab zapiekany z sosem z porów

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kotlety ze schabu oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Pory pokrój w krążki.
    2. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim pory do zeszklenia, dodaj posiekany czosnek i smaż razem 2 min. Po tym czasie wlej bulion, a po kolejnych 2 min śmietanę. Dopraw całość solą oraz pieprzem i wymieszaj.
    3. Schab obtocz w mące i obsmaż na rumiano na rozgrzanym oleju. Mięso przełóż do sosu porowego i duś całość 7-10 min. Na 3 min przed końcem duszenia dodaj przekrojone na pół pomidorki. Schab podawaj z sosem porowym i ulubionymi dodatkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy