Mus pomarańczowy podany z musli - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mus pomarańczowy podany z musli

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z pomarańczy wyciśnij sok (ok.3/4 szklanki), przelej do garnka, dodaj cukier, zagrzej. Dodaj żelatynę i rozpuśćw soku pomarańczowym. Zmiksuj z jogurtem na gładki płyn.
  2. Przelej do małych miseczek, wstaw do lodówki, by deser stężał. Przed podaniem wierzch posyp musli.

Składniki na 2 porcje

Przepis przygotowała Agata Jędraszczak 

Czy wiesz że...

Pomarańcze są doskonałą przekąską samą w sobie. Idealnie nadają się też jako składnik dań słonych i deserów. Warto zrobićz nich mus i podać z musli.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów