Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Biedronkowe oszczędności na Grilla Biedronkowe oszczędności na Grilla

    polecane produkty na grilla

    dekor dekor

    polecane przepisy na grilla

    Przepis na Stek z solą, czosnkiem i tymiankiem

    Stek z solą, czosnkiem
    i tymiankiem

    Zobacz przepis
    Przepis na Parmezanowe frytki z cukinii

    Parmezanowe
    frytki z cukinii

    Zobacz przepis
    Przepis na Gazpacho z azjatyckim twistem

    Gazpacho
    z azjatyckim twistem

    Zobacz przepis
    Przepis na Karkówka z grilla z sałatką z kolorowych pomidorów

    Karkówka z grilla
    z sałatką z kolorowych pomidorów

    Zobacz przepis
    Przepis na Szaszłyki z chorizo, krewetkami i mango

    Szaszłyki z chorizo, krewetkami i mango

    Zobacz przepis
    Przepis na Filet z kurczaka z arabskimi przyprawami

    Filet z kurczaka z arabskimi
    przyprawami

    Zobacz przepis
    Zamknij okienko
    zamknij video
    pokaż video

    Stek z solą, czosnkiem i tymiankiem

    Składniki:

    • 1 stek z antrykotu Kraina Mięs (ok. 250 g)
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 gałązka tymianku
    • 50 g masła Mleczna Dolina
    • sól
    • 2 łyżki oleju rzepakowego Wybornego
    • Do podania 1 brzoskwinia
    • 3 rzodkiewki
    • ½ zielonego ogórka
    • 1 pomidor
    • 100 g miksu sałat Vital Fresh
    • 2 łyżki oliwy z oliwek Gallo
    • sól gruboziarnista

    Przygotowanie:

    1. Godzinę przed grillowaniem wyciągnij mięso z lodówki, by ogrzało się do temperatury pokojowej.
    2. Ząbek czosnku rozetrzyj z tymiankiem i wymieszaj z masłem.
    3. Przed smażeniem posól stek i posmaruj go olejem. Grilluj 2-3 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia posmaruj mięso masłem z czosnkiem i tymiankiem.
    4. Pokrojoną w ćwiartki brzoskwinię zgrilluj. Dodaj plasterki rzodkiewki i ogórka, kawałki pomidora i sałatę. Na koniec skrop oliwą.
    5. Po zdjęciu z rusztu odstaw stek na około 5 minut. Podawaj oprószony solą gruboziarnistą, z sałatką.

    Zamknij okienko
    zamknij video
    pokaż video

    Parmezanowe frytki z cukinii

    Składniki:

    • 2 cukinie
    • 3 łyżki oliwy z oliwek Gallo
    • 100 g parmezanu
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • 1 łyżeczka suszonego czosnku
    • sól, pieprz
    • SOS À la AIOLI 4 łyżki majonezu Madero
    • ¼ łyżeczki płatków chili
    • skórka i sok z ½ limonki
    • 1 łyżeczka miodu Złota Pasieka
    • Do podania cukier puder

    Przygotowanie:

    1. Cukinie umyj i osusz. Odetnij końcówki, pokrój w podłużne kawałki o długości 5 centymetrów i grubości 1 centymetra i natrzyj oliwą.
    2. W oddzielnej misce wymieszaj starty na tarce parmezan oraz przyprawy. Każdy kawałek cukinii obtocz w mieszance sera i przypraw. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Frytki piecz 8-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C, aż ser delikatnie się zrumieni.
    3. Wymieszaj ze sobą składniki na sos. Podawaj z frytkami.

    Zamknij okienko
    zamknij video
    pokaż video

    Gazpacho z azjatyckim twistem

    Składniki:

    • 1 kg pomidorów
    • 1 zielony ogórek
    • 1 zielona papryka
    • 1 mała czerwona cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek Gallo
    • 1 łyżka oleju sezamowego
    • 2 łyżki octu ryżowego
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • ½ łyżeczki płatków chili
    • ½ łyżeczki mielonej kolendry
    • 1 gruba kromka białego pieczywa
    • Do podania 2-3 łodygi kolendry
    • 2 łyżki uprażonego sezamu
    • 2 łyżki oleju sezamowego
    • 1 mały ogórek

    Przygotowanie:

    1. Pomidory przekrój wzdłuż i usuń twarde części. Ogórka obierz i usuń z niego pestki, paprykę przekrój wzdłuż i usuń gniazdo nasienne, cebulę pokrój w ósemki.
    2. Pokrojone warzywa włóż do blendera, dodaj czosnek, oliwę, olej, ocet, sól, sos sojowy, chili, mieloną kolendrę i pokruszone pieczywo bez skórki. Blenduj około 2 minut. W razie potrzeby dopraw sosem sojowym.
    3. Tak przygotowane gazpacho włóż do lodówki na minimum 4 godziny. W międzyczasie pokrój ogórka w drobną kostkę.
    4. Schłodzone gazpacho podawaj posypane posiekaną kolendrą, uprażonym sezamem, ogórkiem i skropione olejem sezamowym.

    Zamknij okienko
    zamknij video
    pokaż video

    Karkówka z grilla z sałatką z kolorowych pomidorów

    Składniki:

    • 4 kawałki karkówki wieprzowej bez kości Kraina Mięs
    • 500 g czerwonych i żółtych pomidorków koktajlowych
    • 1 czerwona cebula
    • skórka z ½ cytryny
    • sól, pieprz
    • 1 gałązka mięty
    • 1 gałązka bazylii
    • 1 gałązka kolendry
    • 1 łyżka oliwy z oliwek Gallo
    • Marynata 2 ząbki czosnku
    • 4 łyżki oleju rzepakowego Wybornego
    • 3 łyżki miodu Złota Pasieka
    • 1 gałązka tymianku
    • 1 łyżeczka musztardy jalapeño Madero
    • 1 łyżka bezglutenowego sosu sojowego
    • 1 łyżka octu winnego
    • 2 liście laurowe
    • 1 łyżka słodkiej papryki

    Przygotowanie:

    1. Przygotuj marynatę: czosnek pokrój w plasterki i wymieszaj z resztą składników na marynatę. Obtocz w niej pokrojoną w plastry karkówkę i zostaw na 3 godziny.
    2. Zamarynowane mięso smaż na grillu 8-10 minut z każdej strony.
    3. Pomidorki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, skórkę z cytryny, sól, pieprz, zioła oraz oliwę z oliwek. Karkówkę serwuj z sałatką z kolorowych pomidorów.

    Zamknij okienko
    zamknij video
    pokaż video

    Szaszłyki z chorizo, krewetkami i mango

    Składniki:

    • 500 g krewetek mrożonych Marinero
    • sól, pieprz
    • 200 g kiełbasy chorizo El Toro Rojo
    • 2 mango
    • 500 ml mleczka kokosowego Asia Flavours
    • 5 g pasty curry
    • sok z 1 limonki

    Przygotowanie:

    1. Krewetki wyjmij z zamrażalnika dzień wcześniej. Większe przekrój na pół i dopraw solą i pieprzem. Chorizo pokrój na grubsze kawałki. Mango umyj, obierz i pokrój w grubą kostkę.
    2. Kiełbaski, krewetki i mango nadziewaj naprzemiennie na drewniane wykałaczki. Szaszłyki zanurz w mleczku kokosowym wymieszanym z pastą curry i pozostaw do zamarynowania na 3 godziny.
    3. Szaszłyki smaż na mocno rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony. W trakcie grillowania smaruj je mleczkiem kokosowym pozostałym z marynowania. Podawaj skropione sokiem z limonki.

    Zamknij okienko
    zamknij video
    pokaż video

    Filet z kurczaka z orientalnymi przyprawami

    Składniki:

    • 4 filety z piersi kurczaka Kraina Mięs
    • sól, pieprz
    • 20 g słodkiej papryki
    • 10 g kminu rzymskiego
    • 10 g suszonej kolendry
    • 5 g gałki muszkatołowej
    • 4 g cynamonu
    • 3 g kardamonu
    • 3 g kurkumy
    • 2 łyżki oleju rzepakowego Wybornego
    • kilka gałązek świeżego tymianku
    • Do podania 200 g truskawek
    • 1 awokado
    • 300 g świeżego szpinaku Vital Fresh
    • 100 g sera feta Elios
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego Tola
    • 1 łyżka majonezu Madero
    • sól, pieprz

    Przygotowanie:

    1. Filety z kurczaka oczyść i natrzyj solą i pieprzem z każdej strony, a następnie obsyp przyprawami.
    2. Grill rozgrzej do 150˚C. Skrop mięso olejem i ułóż na ruszcie na gałązkach tymianku. Piecz pod przykryciem po 8 minut z każdej strony. Daj odpocząć gotowemu mięsu około 10 minut.
    3. Truskawki pokrój w ćwiartki, a awokado w kostkę. Dodaj szpinak, pokruszony ser feta i wymieszaj. Mięso polej majonezowo-jogurtowym dressingiem z solą i pieprzem i podawaj z sałatką.

    Do góry