-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z krewetkami i tofu
Każdy, kto będzie w Tajlandii, powinien choć raz spróbować słynnego Pad Thai. Proste i sycące danie z makaronu smażonego z dodatkiem jajek oraz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z tapioka z małżami
Makaron zalej zimną wodą i odstaw na 30 min, następnie odcedź go i pokrój na mniejsze kawałki. W woku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron soba z małżami
Makaron wrzuć do wrzącej osolonej wody, zamieszaj i gotuj ok. 7 min. Po ugotowaniu przelej zimną wodą i przełóż do miski. Tofu obsmaż na rozgrzanym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krewetki vannamei w kokosowym sosie chilli
Mleczko kokosowe zagotuj z cukrem trzcinowym, pieprzem i listkami limonki. Dodaj trawę cytrynową i imbir. Dopraw do smaku sosem rybnym i sokiem z 1...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tom Kha Kai
Tom Kha Kai jest daniem typowym dla kuchni Tajlandii i Laosu. Głównym składnikiem tej rozgrzewającej, bardzo aromatycznej i lekko kwaskowej w smaku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tom Yum Goong
Zagotuj 1,5 l wody. Wrzuć do niej 1 łodyżkę trawy cytrynowej rozgniecioną nożem, obierki imbiru oraz 2 listki limonki, gotuj ok. 30 min., a następnie usuń...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sajgonki z sałatka z pora, jabłka i kolendry
Zamrożone sajgonki smaż w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu ok. 7 min, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę. Pamiętaj, by smażyć jednorazowo nie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kulki z mielonej wołowiny z sezamem i ogórkiem w ostrym sosie chilli
Mięso przełóż do plastikowej miski. Dodaj imbir, trawę cytrynową, chilli, sól i pieprz.Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Następnie dodaj...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z mielonej wołowiny z trawą cytrynową i kolendrą
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj mięso mielone i trawę cytrynową. Smaż 5 minut mieszając, by mięso nie przywarło do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym
Małe szaszłyczki Satay są specjalnością kuchni indonezyjskiej. Przyrządza się je z różnych rodzajów mięsa, które nadziewa się na...