-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz Narcisa
Porcje dorsza umieść w garnku, zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Następnie odcedź i osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Na patelni...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone dorady
Dorady wypłucz i osusz ręcznikiem kuchennym. Dobrze zaostrzonym nożem zrób dwa nacięcia z każdej strony ryby. Dopraw je od środka solą i sokiem z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Małże à bulhão pato
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, a kiedy zacznie się lekko rumienić, wsyp małże. Zamieszaj, przykryj pokrywką i duś przez około 7 minut,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotleciki z dorsza
Zamrożone kotleciki z dorsza smaż partiami na rozgrzanym oleju na złoty kolor przez ok. 6 min. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krążki kalmarów z sosem
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim partiami zamrożone kalmary, po około 2 minuty z każdej strony. Zdejmij je z patelni i połóż na papierowym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grzanki z serem i anchois
Bułki z oliwkami przekrój w poprzek, skrop oliwą i podsmaż na rozgrzanej patelni. Na każdej grzance ułóż następnie po plasterku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz z oliwkami
Kawałki dorsza odsącz z oliwy i wyłóż na talerzyk lub deskę. Obok nich połóż pokrojone w plasterki oliwki. Całość posyp posiekaną natką...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Koreczki z sardelami, oliwkami i serem
Ser Manchego pokrój w kostkę, fileciki z sardeli oraz oliwki odsącz z zalewy. Każdy filecik zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką razem z jedną oliwką...