Przepisy - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Wyniki szukania

Znaleziono: 1411 przepisów

  • 2 głosy
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Chrupiąca flądra z sosem tatarskim

    Z flądry wytnij fileciki. Mąkę wymieszaj z solą, pieprzem i papryką. Obtocz w niej kawałki ryby i smaż je w głębokim tłuszczu po 2-3 min, aż...

  • 2 głosy
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Gęś faszerowana wieprzowiną z podrobami

    Łopatkę wieprzową zmiel. Bułki namocz w winie i wymieszaj 
z mięsem. Dopraw 2 ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Dodaj wątróbkę i...

  • 2 głosy
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Szynka z sarny z kapustą i kaszą

    Szynkę z sarny przygotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Kapustę podsmaż na maśle razem z cebulą, aż będą...

  • 1 głos
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Pierś z gęsi a la półgęsek

    Litr wody zagotuj z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Odstaw do wystygnięcia. Do przestudzonej marynaty włóż pierś...

  • 1 głos
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Sum duszony

    Rybę podziel na 150-gramowe porcje, posól i obsmaż z obu stron na 50 g masła. Cebule zeszklij na 50 g masła. Dodaj mąkę. Wlej wino, dodaj...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Stupka z pulkami

    Śledzie oczyść i namocz  przez godzinę 
w wodzie z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego i gorczycy. Wyjmij z zalewy, przekrój...

  • 1 głos
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Prażonka z dzika z kiełbasą jałowcową i dynią

    Mięso wymieszaj z jałowcem, rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem, bardzo dokładnie nacierając wszystkie kawałki. Odstaw w chłodne...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Łopatka cielęca z sosem chlebowym i sałatką z kaszy gryczanej

    Mięso natrzyj przyprawami oraz miodem i odstaw na kilka godzin do lodówki. Cebulę przesmaż na oleju i przełóż do żaroodpornego...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Czarne żeberka po warmińsku podawane z marchwią i ziemniakami

    Umyte śliwki zalej przegotowaną wodą i zostaw na noc, a następnie zmiksuj. Żeberka natrzyj solą, pieprzem, cząbrem i papryką. Skrop sokiem z...

  • 0 głosów
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Pstrąg z pierożkami

    Filety posól, przesmaż na 1 łyżce masła i przełóż na talerz. Na tłuszczu po smażeniu ryby podsmaż pietruszkę, seler i marchew....

Wiecej przepisów