Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gulasz z fasolką i suszonymi śliwkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso umyj i pokrój w kostkę o boku 2-3 cm. Boczek pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Mięso natrzyj solą, pieprzem oraz papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
    2. W rondlu rozgrzej olej i przesmaż na nim mięso z boczkiem na rumiano, dodaj cebulę, a kiedy się zeszkli, podlej całość bulionem i duś pod przykryciem ok. 20 min. Po tym czasie dodaj suszone śliwki, a po kolejnych 10 min wsyp fasolkę szparagową.
    3. Gulasz przypraw do smaku, posyp posiekaną natką pietruszki. Gulasz podawaj z kluskami albo z kromką chleba.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy