Karczek duszony

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Kotlety rozbij i posyp większą częścią przypraw, jajka rozmieszaj z pozostałymi przyprawami. Zapanieruj kotlety w mące, a następnie w jajku.Obsmaż na złoty kolor.
Przełóż mięso do garnka - układaj warstwami: warstwa kotletów, warstwa cebuli pokrojonej w krążki i pokrojonego w plasterki czosnku. Tak aż do wykończenia produktów. 
Ostatnią warstwą powinna być cebula.
Przykryj szczelnie i przez chwilę duś na małym ogniu, aż karkówka i cebula puszczą sok, następnie podlej bulionem i duś około 20 min.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Zwiń
  • Gęś pieczona

    Wielkanocne przepisy – Gęś pieczona
    Wielkanocne przepisy – Gęś pieczona
  • Pasztet z królika

    Wielkanocne przepisy – Pasztet z królika
    Wielkanocne przepisy – Pasztet z królika
  • Pieczona biała kiełbasa

    Wielkanocne przepisy – Pieczona biała kiełbasa
    Wielkanocne przepisy – Pieczona biała kiełbasa

Gazetki

Reklama TV

  • reklama
    reklama