Karczek duszony

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Kotlety rozbij i posyp większą częścią przypraw, jajka rozmieszaj z pozostałymi przyprawami. Zapanieruj kotlety w mące, a następnie w jajku.Obsmaż na złoty kolor.
Przełóż mięso do garnka - układaj warstwami: warstwa kotletów, warstwa cebuli pokrojonej w krążki i pokrojonego w plasterki czosnku. Tak aż do wykończenia produktów. 
Ostatnią warstwą powinna być cebula.
Przykryj szczelnie i przez chwilę duś na małym ogniu, aż karkówka i cebula puszczą sok, następnie podlej bulionem i duś około 20 min.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów

Reklama TV

Święta w Biedronce

  • Świątecznie niskie ceny i radość zakupów w Biedronce!
  • Więcej niskich cen w Biedronce: Pluszaki, klocki, zabawki elektroniczne, lalki z akcesoriami

Newsletter

Copyright 2014 Jeronimo Martins Polska S.A.