Rolady wołowe

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą, żeby go nie kaleczyć.  Pół cebuli pokrój w piórka – tzn. najpierw pokrój ją w plastry, które podziel następnie palcami na pojedyncze piórka. Pozostałą cebulę pokrój w kostkę.Boczek i ogórki pokrój w słupki. Na każdym plastrze mięsa połóż piórko cebuli, słupek boczku i ogórka. Zawiń brzegi mięsa do środka, a całość zroluj w roladkę i zepnij wykałaczką.
  2. Na patelni rozgrzej olej. Rolady obtocz w mące i obsmaż na oleju na rumiano ze wszystkich stron, dodaj posiekaną cebulę i smaż razem 2-3 minuty. Wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie,ziarna pieprzu i sól. Duś na małym ogniu około 80 minut. Po tym czasie dolej śmietanę, wymieszaj, zagotuj i ponownie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów

Gazetki

Reklama TV

Święta w Biedronce

  • Świątecznie niskie ceny: Zabawki
    Świątecznie niskie ceny: Zabawki (rybka)
  • Świątecznie niskie ceny i radość zakupów w Biedronce!
    Więcej niskich cen w Biedronce: Pluszaki, klocki, zabawki elektroniczne, lalki z akcesoriami

Newsletter

Copyright 2014 Jeronimo Martins Polska S.A.