Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karkówka z woka z pędami bambusa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Karkówkę pokrój w paski, zalej połową sosu sojowego i sosu chili, dodaj posiekany  czosnek, imbir, wymieszaj i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
    2. Pędy bambusa odcedź z zalewy i przepłucz wodą. Pora i paprykę pokrój w cienkie słupki lub paski, a pieczarki na plasterki. W woku/na patelni rozgrzej olej i wrzuć odsączone z marynaty mięso i smaż je ze wszystkich stron.
    3. Dodaj pora, po 2 min paprykę z pędami bambusa, a po kolejnych 2 min pieczarki. Wymieszaj, podlej pozostałą marynatą, drugą połową sosu sojowego i sosu chili. Ewentualnie dodaj mąkę ziemniaczaną i smaż całość jeszcze ok. 5 min. Podawaj z ugotowanym ryżem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów