Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Lasagne ze szpinakiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Szpinak umyj i podsmaż na oliwie, dopraw solą i pieprzem. Po wystudzeniu dodaj ser ricotta i gorgonzola.
    2. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem połóż płaty makaronu, polej cienką warstwą sosu beszamelowego i nałóż połowę szpinaku z serem. Ułóż ponownie płaty lasagne i nałóż ponownie sos beszamelowy i szpinakowy. Zakończ płatami makaronu.
    3. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Po tym czasie polej wierzch lasagne sosem beszamelowym i mozzarellą i piecz następne 15 minut.
    4. Podawaj lekko wystudzone.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów