Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Przekrój pak choi na pół i blanszuj we wrzątku przez 2 minuty, a następnie przepłucz pod zimną wodą. Pokrój czerwoną kapustę w cienkie nitki i blanszuj przez minutę we wrzącej wodzie.
- Pokrój chili w minitalarki, resztę warzyw i mango pokrój w słupki. Zmocz papier ryżowy pod wodą i poczekaj kilka sekund, aż zmięknie.
- Najpierw na papierze ryżowym ułóż liście mięty, a następnie warzywa. Za każdym razem dodawaj odrobinę oleju sezamowego i sosu sojowego, zwiń papier z boku, a następnie zawiń w rulonik jak naleśnik.
- Wymieszaj dokładnie składniki sosu arachidowego. Zetnij czubek spring rollsów, podawaj posypane pokrojoną kolendrą i płatkami chili, z sosem arachidowym i sosem chili.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5