Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Panna cotta kawowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żelatynę rozpuść w kawie i odstaw, by napęczniała. Czekoladę rozpuść z mlekiem (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej). Śmietankę podgrzej z dodatkiem cukru do temperatury ok. 80°C. 

    2. Dodaj kawę z żelatyną, wymieszaj i zdejmij z ognia. Po chwili wymieszaj z mascarpone i rozlej do 6 foremek lub pucharków. Odstaw do lodówki do stężenia na min. 2 godziny.
    3. Podawaj wyłożone na talerzyki, z sosem czekoladowym lub pokruszoną czekoladą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos