Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zrazy z sosem kurkowym ( 4 porcje )

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem i oprósz solą i pieprzem.
    2. Oberwij listki natki pietruszki i posiekaj.
    3. Każdy kawałek mięsa posyp ziołami.
    4. Na każdym kawałku połóż ogórka i zwiń. Mięso zepnij 2 wykałaczkami, przebijając zraza na wylot pod kątem w przeciwnych sobie kierunkach
    5. Cebule pokrój w piórka.
    6. Zrazy ułóż w garnku, dodaj cebulę i bulion. Duś pod przykryciem przez 1,5 godz. Na bardzo małym ogniu.
    7. Ziemniaki dobrze wyszoruj. Zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.
    8. 20 minut przed końcem duszenia, do zrazów dodaj kurki. Duś dalej już bez pokrywki.
    9. Odcedź ziemianki, dodaj do nich jogurt, musztardę i sól. Rozgnieć je na puree.
    10. Gotowe zrazy podawaj z puree. Najlepsze są od razu po przygotowaniu.

    Czas przygotowania: 2 godz. 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos