Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kanapkowa pasta fasolowo-buraczkowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Buraka owiń folią aluminiową (ze skórką), wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC. Piecz około 15 minut, do miękkości. Ostudź, obierz ze skórki. 
    2. Suszoną fasolę zalej wodą i odstaw do napęcznienia na całą noc. Odsącz, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości (jeśli wyjmiesz z wody ziarenko i zgnieciesz je między palcami, powinno bez żadnego oporu rozpaść się). 
    3. Możesz też użyć fasoli z puszki. 
    4. Fasolę umieść w misce, dodaj czosnek, masło orzechowe, pokrojonego buraka i kilka łyżek wody z gotowania fasoli. Miksuj ręcznym blenderem, aż uzyskasz gładki krem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów