Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    ZUPA RYBNA

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umytą rybę zalej 2 litrami wody, dodaj liście laurowe, ząbek czosnku i gotuj na małym ogniu przez 30 minut. Nie mieszaj, żeby nie uszkodzić ryby. Gotowy wywar przecedź, mięso ryby podziel ręcznie na kawałki i odstaw. 
    2. W dużym garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej kolejno cebulę, pozostały czosnek, paprykę, ziemniaki i cukinię. Po kilku minutach dodaj sól, pieprz, słodką paprykę, czubrycę iajvar. 
    3. Następnie dodaj zmiksowane pomidory z puszki i białe wino. Gotuj kilka minut, po czym zalej wywarem rybnym. 
    4. Wymieszaj i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, po czym dodaj rybę. Podawaj z natką pietruszki.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos