Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    GIBANICA Z RÓŻNYMI NADZIENIAMI

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przygotuj pierwszy farsz: rozdrobniony twaróg wymieszaj z jajkami i wodą, aż do uzyskania gładkiej masy. Dopraw do smaku.
    2. Przygotuj drugi farsz: na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Następnie wymieszaj z ziemniakami i odstaw do wystygnięcia.
    3. Płat ciasta filo rozłóż na czystym suchym blacie. Przy pomocy pędzelka posmaruj go emulsją przygotowaną z 50 ml o leju i 50 ml w ody. Przykryj g o drugim płatem, ponownie posmaruj i przykryj trzecim płatem. Na wierzchu delikatnie rozsmaruj połowę wybranego nadzienia.
    4. Załóż krótsze boki na ok. 2 cm do środka, po czym zroluj całość jak roladę i przełóż na blaszkę do pieczenia. Czynność tę powtórz trzy razy z pozostałym farszem, układając przygotowane gibanice ściśle obok siebie. Posmaruj je emulsją z oleju i wody, a następnie wstaw na 30 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C (z termoobiegiem).

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów