Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    PLJESKAVICA Z DJUVECEM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso dopraw solą oraz pieprzem i długo wyrabiaj dłonią (ok. 5 min). Dobrze wymieszane mięso przykryj mokrą ścierką i wstaw do lodówki na 24 godziny. Następnie do mięsa dodaj ser, szynkę, cebulę i paprykę. 
    2. Ponownie wymieszaj na jednolitą masę. Mięso podziel na 4 części, z każdej uformuj kulę. Blat posmaruj olejem i na tym podłożu spłaszcz kule i uformuj burgery. Smaż je z obu stron na patelni grillowej. 
    3. W dużym garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej krótko czosnek i cebulę. Kiedy się zeszklą, dodaj resztę warzyw. Smaż mieszając, aż puszczą sok (ok. 3 min). 
    4. Wlej wino i dodaj przyprawy, a następnie wsyp ryż. Wlej szklankę wody i zmniejsz ogień. Gotuj mieszając, aż ryż będzie miękki i wchłonie płyn. W razie potrzeby można dodać więcej wody. Pljeskavicę serwujemy z Djuvecem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów