Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Chłodnik z botwinką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Buraczki obierz, pokrój w małą kostkę, gotuj ok. 10 minut w małej ilości wody. Dodaj drobno posiekane liście botwinki, zalej taką ilością wody, by tylko je przykryła. Zakwaś lekko wodę (np. szczyptą kwasku cytrynowego lub łyżką octu), gotuj ok. 5 minut. Ostudź.
    2. Do botwinki dodaj utarte na grubych oczkach rzodkiewki, ogórek oraz posiekany szczypior i koper. Zalej maślanką i jogurtem, wymieszaj.
    3. Dopraw do smaku szczyptą soli i pieprzu. Ewentualnie dodatkowo zakwaś. Chłodnik podawaj na zimno, posypany świeżym koperkiem i szczypiorkiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów