Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mus z białej czekolady i marakui

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Herbatniki zmiksuj z masłem przy pomocy blendera. Mieszaniną wyłóż dno 8 szklanek lub pucharków.
    2. Odłóż 8 łyżek pulpy z marakui, resztę przetrzyj przez sito, żeby usunąć pestki. Śmietanę podgrzej w rondelku na średnim ogniu. Kiedy zacznie się gotować, zdejmij z ognia, dodaj czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści.
    3. Żółtka utrzyj z cukrem, a następnie połącz ze śmietaną, energicznie mieszając. Masę wymieszaj z pulpą z marakui. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą. Deser wyłóż do pucharków, posyp pokruszonymi herbatnikami i udekoruj odłożoną pulpą z marakui. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów