Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Filety z morszczuka z sosem cytrynowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety dopraw solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny. Umyte ziemniaki zalej wodą, dopraw solą i gotuj do miękkości przez 20 min, po czym odcedź. 
    2. Umyte kawałki brokuła umieść w szklanej misie, przykryj folią spożywczą i gotuj przez 5-6 min w kuchence mikrofalowej (maksymalna moc). 
    3. Filety osusz i obtocz z obu stron w mące. Ułóż je na patelni z rozgrzaną 1 łyżką oliwy i smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Przewróć na drugą stronę, dodaj kawałek masła i smaż 3-4 min. Usmażoną rybę przełóż na talerz, a na patelni rozgrzej resztę masła. 
    4. Dodaj sok z drugiej połowy cytryny, pietruszkę i estragon. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie na oddzielnej patelni rozgrzej resztę oliwy i podsmaż na niej ziemniaki. Filety polej sosem, posyp kaparami. Podawaj z ziemniakami oraz brokułami. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów