Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z karczochów, fasolki szparagowej i pieczarek

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Obraną fasolkę wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj bez przykrycia przez 5 min. Następnie odcedź i umieść w misce z wodą z lodem. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej czosnek oraz paprykę.
    2. Dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
    3. Podsmażone pieczarki wymieszaj z fasolką i odsączonymi karczochami. Dodaj rukolę, skrop pozostałą oliwą, posyp posiekaną miętą, po czym wymieszaj, potrząsając miską. Przed podaniem udekoruj plasterkami szynki i cytryny.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów