Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczona karkówka

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso wyjmij z opakowania, pozostawiając je w folii do pieczenia. Umieść je w brytfannie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. 
    2. Po godzinie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz kolejne 30 minut. Po upieczeniu pozostaw na 30 min w wyłączonym piekarniku. Podawaj na ciepło na przykład z kopytkami.
    Karkówka to jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych mięs. Jej charakterystyczną cechą są przerosty. Mięso to doskonale nadaje się zarówno do pieczenia, smażenia i duszenia. Wprost rewelacyjne smakuje serwowane z grilla. Nie masz pomysłu na to, jak tym razem przygotować karkówkę, aby zaskoczyć swoich bliskich jej niepowtarzalnym smakiem? Sięgnij wobec tego po dostępną w sklepach Biedronka karkówkę, która już jest odpowiednio przygotowana do pieczenia. Jest doskonale przyprawiona i mieści się w specjalnej folii do pieczenia. Wystarczy, że przełożysz gotowe mięso na blachę, nagrzejesz piekarnik do 200 stopni C i włożysz do niego karkówkę. Piecz mięso w tej temperaturze przez 1 godzinę, a następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni C i piecz przez następne pół godziny. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim karkówkę jeszcze na 30 minut. Tak przygotowane mięso możesz podawać na ciepło, pokrojone w plastry, np. z ziemniakami czy kopytkami i ulubioną sałatką. Równie doskonale sprawdzi się na zimno – pokrojone w cieniutkie plasterki zastąpi szynkę na kanapce.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów