Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tarta z gruszkami i kremem migdałowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Migdały drobno zmiel, połącz z cukrem pudrem, masłem, mąką i jajkiem. Masę schowaj do lodówki. Gruszki odsącz i osusz. Lekko ponacinaj je w paski. Formę do tarty wyłóż ciastem, ponakłuwaj je, przykryj papierem do pieczenia i obciąż np. ziarnami fasoli. 
    2. Następnie wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz 20 minut, zdejmij papier oraz fasolę i piecz jeszcze 5 minut. Na podpieczony spód wyłóż krem migdałowy, na wierzchu ułóż gruszki. 
    3. Piecz 30 minut w temperaturze 200°C.

    Uwielbiasz piec rozmaite słodkości i nie boisz się kuchennych eksperymentów? Serniki pod różną postacią, pierniki czy tradycyjny jabłecznik są wyjątkowo smaczne i zasługują na szczególne miejsce na Twojej liście kulinarnych przebojów, ale warto mieć otwarty umysł i próbować nowych smaków. Liczne kuchnie świata mają bardzo wiele do zaoferowania. Jedną z tych coraz bardziej popularnych jest kuchnia francuska ze swoją wspaniałą tartą na czele.

    Jeśli masz w planach upiec coś słodkiego i uraczyć swoim wypiekiem gości oraz domowników, koniecznie wypróbuj przepis na tartę z gruszkami i kremem migdałowym. Brzmi ciekawie? Możesz samodzielnie upiec spód lub kupić gotowe kruche ciasto, co jest wyjątkowo wygodnym rozwiązaniem, które pozwoli Ci zaoszczędzić czas. Przygotowanie kremu migdałowego jest proste i szybkie. Wystarczy, że zmielisz migdały i dodasz do nich masło, mąkę, jajko, oraz cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki.

    Wyciągnij gruszki z syropu, odsącz je i lekko ponacinaj w paski. Wyłóż ciasto na specjalną blachę do tarty, lekko podpiecz w piekarniku. Później już tylko musisz wyłożyć krem na ciasto, na samą górę gruszki, i ponownie włożyć do piekarnika. Upieczone ciasto możesz podawać zarówno na ciepło i na zimno, na przykład z porcją lodów. Smacznego!

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów