Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z wołowiny z warzywami po tajsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki przełóż do miski, dodaj trawę cytrynową, sos sojowy i sos Sriracha. Wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Pokrojoną czerwoną cebulę, pomidorki i ogórka przełóż do miski. 
    2. Dodaj papryczki chilli, imbir i dymkę, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z limonki, po czym wymieszaj z ostrym sosem Sweet Chili. Steki smaż na rozgrzanej patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. 
    3. Odstaw do przestudzenia, po czym pokrój w cienkie paski. Sałatkę podawaj na chrupiących liściach sałaty rzymskiej z pokruszonymi orzeszkami Felix. Na wierzchu ułóż pokrojone mięso.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów