Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

RAGOUT Z KRÓLIKA

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Królika podziel na części. Na patelni rozpuść 40 g smalcu i partiami obsmaż na nim królika z każdej strony na złoty kolor. Mięso przełóż do brytfanny, na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa i przykryj nimi królika. Całość zalej gorącym bulionem, dopraw solą i pieprzem. 
  2. Naczynie szczelnie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 110°C. Piecz 8 godz. Po ostudzeniu mięso oddziel od kości. Sos od pieczenia królika przelej do rondelka i wymieszaj z mascarpone. Do sosu dodaj mięso i warzywa, z którymi był pieczony. 
  3. Gotuj 5 minut. Przygotuj pangrattato: czosnek i bułkę tartą przesmaż na oliwie do uzyskania złocistego koloru. Dodaj natkę pietruszki. Ragout podawaj z makaronem i pangrattato.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów