Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    RAGOUT Z KRÓLIKA

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Królika podziel na części. Na patelni rozpuść 40 g smalcu i partiami obsmaż na nim królika z każdej strony na złoty kolor. Mięso przełóż do brytfanny, na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa i przykryj nimi królika. Całość zalej gorącym bulionem, dopraw solą i pieprzem. 
    2. Naczynie szczelnie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 110°C. Piecz 8 godz. Po ostudzeniu mięso oddziel od kości. Sos od pieczenia królika przelej do rondelka i wymieszaj z mascarpone. Do sosu dodaj mięso i warzywa, z którymi był pieczony. 
    3. Gotuj 5 minut. Przygotuj pangrattato: czosnek i bułkę tartą przesmaż na oliwie do uzyskania złocistego koloru. Dodaj natkę pietruszki. Ragout podawaj z makaronem i pangrattato.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów