Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    BOGRACZ Z JELENIA

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso z jelenia zalej winem i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia odsącz je z zalewy i oprósz mąką. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso, aż zbrązowieje. Dopraw solą, pieprzem i papryką, dodaj ziemniaki i zalej wodą do mniej więcej 3/4 objętości garnka. 
    2. Duś pod przykryciem przez godzinę. Po tym czasie dodaj paprykę i ogórki, trochę wina z marynaty, koncentrat pomidorowy i ketchup. Gotuj jeszcze 20 min. Podawaj z kluskami lanymi lub kładzionymi.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów