Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Rostbef w ostrym sosie bazyliowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki szerokości 5 mm. Wymieszaj z 1 łyżką oleju kokosowego oraz solą i pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Grzyby Mun gotuj 5 min w tej samej wodzie, w której się moczyły.
    2. W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego. Wrzuć mięso i smaż kilka minut ciągle mieszając. Dodaj cebulę, imbir, czosnek oraz sos Sriracha. Smaż 3 min. Dodaj listki bazylii i grzyby, a następnie pokrojoną kapustę pekińską i 1,5 szklanki wody. Mieszaj do zagotowania. Dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem sojowym, cukrem i olejem sezamowym. Duś bez przykrycia 10 minut, po czym, energicznie mieszając, wlej powoli zawiesinę ze skrobi ziemniaczanej wymieszanej z 3 łyżkami wody.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów