Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Steki przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki szerokości 5 mm. Wymieszaj z 1 łyżką oleju kokosowego oraz solą i pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Grzyby Mun gotuj 5 min w tej samej wodzie, w której się moczyły.
- W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego. Wrzuć mięso i smaż kilka minut ciągle mieszając. Dodaj cebulę, imbir, czosnek oraz sos Sriracha. Smaż 3 min. Dodaj listki bazylii i grzyby, a następnie pokrojoną kapustę pekińską i 1,5 szklanki wody. Mieszaj do zagotowania. Dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem sojowym, cukrem i olejem sezamowym. Duś bez przykrycia 10 minut, po czym, energicznie mieszając, wlej powoli zawiesinę ze skrobi ziemniaczanej wymieszanej z 3 łyżkami wody.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5