Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ryż smażony z krewetkami i wafelkami ryżowymi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W woku rozgrzej pół łyżki oleju kokosowego. Przesmaż na nim krewetki oraz czosnek. Dopraw pieprzem cytrynowym i odstaw do wystygnięcia. Marchew wrzuć do wrzącej wody i gotuj 8 min. W woku rozgrzej kolejne pół łyżki oleju kokosowego i podsmaż na nim imbir, białą część dymki oraz trawę cytrynową. Następnie wlej 2 roztrzepane jajka. Smaż mieszając, aż się zetną, po czym dodaj odcedzoną marchew i grzyby Mun. 
    2. Partiami, energicznie mieszając, dodawaj ugotowany ryż. Dopraw sosem sojowym, pieprzem cytrynowym i cukrem. Smaż 3 min. Pod koniec smażenia dodaj krewetki i kiełki fasoli.
    3. W międzyczasie żółtka z pozostałych 3 jaj wymieszaj z kolendrą i pieprzem cytrynowym. Smaż je porcjami na pozostałym oleju kokosowym, tak by uzyskać 4 cienkie omlety potrzebne do dekoracji dania. Ryż nałóż do miseczek, na wierzchu połóż omlet oraz wafle ryżowe. Posyp zieloną częścią dymki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów