Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa z wołowiny z makaronem vermicelli i tofu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do dużego garnka wlej 2 litry zimnej wody, włóż do niej mięso, włoszczyznę, imbir, czosnek, ziarna pieprzu i cukier. Gotuj na małym ogniu 1,5 godz. Dopraw do smaku sosem sojowym, solą z imbirem i trawą cytrynową oraz sosem ostrygowym. Gotuj jeszcze 15 min. 
    2. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Ugotuj także grzyby – 3 min, w tej samej wodzie, w której się moczyły. Na dno miseczek do zupy włóż kawałki tofu, pokrojone jajka, makaron, pomidorki, odsączone kiełki i grzyby. Składniki posyp sezamem, skrop olejem sezamowym i zalej zupą. Udekoruj dymką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów