Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Chrupiąca cebulka Onion Bhaji

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, curry, ostrą papryką i kolendrą. Dodaj jajka, wodę mineralną oraz imbir i czosnek, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj, by powstało gęste i gładkie ciasto. Półplasterki cebuli delikatnie osusz na papierowym ręczniku, po czym dodaj do ciasta. Energicznie wymieszaj. 
    2. W rondlu rozgrzej olej kokosowy. Smaż w nim na złoty kolor nabierane łyżką porcje ciasta cebulowego. Wyjmuj łyżką cedzakową, odkładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sałatką z mango i dymki oraz słodkim sosem chili.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów