Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wieprzowina z Chorizo i papryką Padrón

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso pokrój w kostkę i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj 4 ząbki czosnku, pokruszony liść laurowy, oregano, paprykę i 1 łyżkę oliwy. Wymieszaj dokładnie rękoma. W szerokim rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj mięso i smaż, często mieszając, aż się zrumieni z każdej strony. Zmniejsz ogień, dodaj Chorizo i 150 ml wody. Duś pod przykryciem przez około 30 minut, aż mięso zmięknie.
    2. W międzyczasie na szerokiej patelni rozgrzej resztę oliwy i podsmaż na niej pozostały czosnek. Kiedy zacznie się rumienić, dodaj papryczki Padrón. Posyp solą i smaż na dużym ogniu, aż zmiękną. Mięso przełóż do miski, posyp oliwkami i papryczkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów