Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Świeże kiełbaski z kapustą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Z kapusty delikatnie zdejmij około 16 liści, wytnij z nich twarde łodygi i obgotuj przez 10 min we wrzącej wodzie. Wyjmij i dokładnie odsącz na ręczniku. Resztę kapusty poszatkuj. 
    2. W rondlu rozgrzej połowę oliwy i obsmaż na niej kiełbaski, aż będą złociste z każdej strony. Przełóż je na talerz. Do rondla wlej resztę oliwy. Dodaj cebulę, seler naciowy oraz kiełbaski z iberyjskiej wieprzowiny, a następnie kapustę, marchew i pomidory. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i duś pod przykryciem. 
    3. Każdą obsmażoną wcześniej kiełbaskę zawiń w 2 liście kapusty i umieść w rondlu na warzywach. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut, potrząsając rondlem co pewien czas. Na koniec zdejmij pokrywkę, i gotuj danie przez kilka minut, by odparować nadmiar wody. W razie potrzeby dopraw solą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów