Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Rolada podawana z ryżem
z marchewką i groszkiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rolady ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 35-40 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą, dodaj pokrojoną marchewkę i smaż przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. 
    2. Dodaj ryż i podsmaż, aż będzie szklisty. Następnie wlej wrzący bulion, wymieszaj i gotuj pod przykryciem na średnim lub małym ogniu przez około 15 minut. Na koniec dodaj groszek, wymieszaj widelcem i zdejmij z ognia. Upieczoną roladę pokrojoną w plasterki podawaj z ryżem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów