Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Risotto z wątróbką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W garnku rozgrzej 40 g masła oraz oliwę. Wrzuć warzywa i smaż do zrumienienia, po czym dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Wsyp ryż, chwilę smaż, wlej wino. Zamieszaj i poczekaj, aż odparuje. 
    2. Następnie wlej porcję bulionu (do wysokości ryżu). Gotuj, delikatnie mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Dodawaj kolejne porcje bulionu, aż do momentu, kiedy ryż będzie ugotowany (ok. 15-20 min). 
    3. Na koniec wmieszaj w risotto pozostałe masło, parmezan oraz sól i pieprz.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów